Mi történik az akupunktúrás rendelésen?

A beteg bejelentkezés alapján jön az akupunktúrás rendelésre. Első alkalommal körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe az első vizsgálat és maga az akupunktúra.

A vizsgálat során részletesen kikérdezem a beteget a panaszairól, áttekintem meglévő orvosi papírjait, és a Hagyományos Kínai Orvoslás elvei szerint, a négy vizsgálómódszer segítségével állítom fel a diagnózist. A diagnózis értelmezése a nyugati embernek meglehetősen nehéz, hiszen ha a diagnózis például a Vese gyengesége, ez nem jelent (feltétlenül) szervi vesebetegséget. A diagnózis alapján határozom meg a szúrandó akupunktúrás pontokat. Ez nem sablonok alapján történik, általában minden kezelésnél kicsit módosul az alkalmazott pontok összeállítása, a beteg állapotának változása alapján.

A kezelés során a bőr fertőtlenítése után vékony, fémötvözetből készült steril tűket szúrok a meghatározott akupunktúrás pontokba. Ez általában nem jár fájdalommal (bár vannak különösen érzékeny területek), gyakran jelentkezik azonban bizsergés, feszülés, vagy áramütésszerű érzés. A tűk általában 20 percet maradnak bent, majd eltávolításra kerülnek.

A további kezelések során röviden megbeszéljük az előző kezelés óta történteket, általában pulzus és nyelvvizsgálat is történik, majd sor kerül az akupunktúrára. Ez összesen nagyjából 30-40 percet igényel.
Szükség esetén életmódbeli változtatásokra, táplálkozásra, táplálék-kiegészítő vagy gyógynövény alkalmazására is javaslatot teszek.

<<< vissza