Bemutatkozás

Dr. Somogyi Rózsa

1990-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.

Ezt követően aneszteziológusként kezdtem dolgozni a Péterfy Sándor utcai Kórházban, majd 1994-ben Székesfehérvárra költöztem, és azóta a Szent György Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán dolgozom.
1995-ben tettem sikeres szakvizsgát.
2008-ban kaptam főorvosi kinevezést.

2006-ban kezdtem aktívan foglalkozni természetgyógyászati témákkal, ebben az évben természetgyógyászatból vizsgáztam az ETI-ben, és a “Hagyományos kínai orvoslás és kapcsolt technikái” című, a POTE által akkreditált 2 éves posztgraduális képzést kezdtem el, amiből 2008-ban sikeres licence vizsgát tettem.
Akupunktúrás magánorvosi rendelőmet 2008 júniusában nyitottam meg.

Több mint egy évtizede foglalkoztat az étrend és életmód szerepe a krónikus állapotok megszüntetésében, az egészség helyreállításában. Kezdetben könyveket olvastam, majd a tanfolyamok, továbbképzések következtek.
2016-ban végeztem el az Ezokurzus szervezésében a Funkcionális táplálkozási ismeretek tanfolyamot, majd ugyanitt 2017-ben a hasonló című továbbképzést. 2018-ban a Táplálkozásbeállítás csapata által szervezett Alkalmazott táplálkozástudományi ismeretek tanfolyamot követően tettem sikeres vizsgát. 2019-ben pedig a Medközpont által szervezett egy éves V.Á.L.T.S.® Funkcionális életmód mentor képzést kezdtem el, ebből 2020-ban szereztem képesítést, és megkezdtem életmód mentori tevékenységemet.
Ezek mellett rendszeresen olvasom külföldi funkcionális orvosok oldalait is.

Orvosi szakszöveg fordítással több mint 20 éve, az egyetem elvégzése óta foglalkozom. Angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgám van, németül társalgási szinten beszélek.
Társfordítója voltam a Chesnutt-Dewar: Az orvosi beavatkozás technikái /Springer Kiadó 1995. és a Paquet-Dieckhöfer: Fizikális vizsgálatok / Springer Kiadó, 1994 című könyveknek, és hosszabb ideig fordítottam az Országos Orvostudományi és Információs Intézet és Könyvtár részére. Az Intézet megszűnése óta egy magáncég megbízására döntően gyógyszercégek részére fordítok gyógyszer-törzskönyvezési szövegeket, study leírásokat, cikkeket, sajtó anyagokat.

A következő társaságoknak vagyok tagja:

  • Magyar Aneszteziológiai és Intenzív
  • Terápiás Társaság (MAITT)
  • Magyar Akupunktúrás Orvosok
  • Társasága (MAOT)
  • Homeopátiás Baráti Kör
  • Magyar Orvosi Kamara (MOK)