Funkcionális életmód mentorálás

A funkcionális orvostudományi modell körülbelül 20 éve indult Amerikából. Egy olyan egyénre szabott, páciensközpontú, tudományos alapú megközelítés, amely lehetővé teszi, hogy a betegek és a szakemberek együtt dolgozzanak annak érdekében, hogy megtalálják a betegségek kiváltó okait, és optimális életminőséget alakítsanak ki. A funkcionális orvoslás az egész embert nézi, nem csak a tünetek egy elszigetelt csoportját, és döntően a krónikus betegségeket helyezi a középpontba. A funkcionális orvoslásban az embert egy környezetével is összefüggő teljességnek fogadja el.

A funkcionális orvoslás

  • betegközpontú, nem pedig betegségközpontú. Célja az egészség elősegítése, amely túlmutat a betegség hiányán.
  • a betegségek és a diszfunkciók gyökérokait keresi és célozza meg.
  • az orvos és a beteg a terápiás kapcsolat révén együtt dolgozik a célok elérésén.
 
Az Egyesült Államokban lévő klinikákon dolgozó funkcionális orvosok funkcionális coachokkal kéz a kézben támogatják pácienseiket életüket egészségesebb irányba vivő döntéseikben.

Ezeken az elveken alapul a V.Á.L.T.S.® Funkcionális Életmód Mentorálás, ami a funkcionális oknyomozás és egészségfejlesztési megoldás rendszeréből építkezik, a funkcionális medicina elvein alapuló táplálkozási és életmódprogram, egészségfejlesztés.

A mentorálási program során kérdőíves és laboros állapotfelmérés, valamint alapos kikérdezés segítségével tárjuk fel az egészségügyi problémák gyökérokait, és folyamatos mentortámogatás segítségével alakítjuk ki az egyénnek megfelelő szokásokat, táplálkozást, mozgásformákat, hangsúlyt helyezünk a stresszkezelésre, a helyes alvási környezet kialakítására, és kiválasztjuk a megfelelő táplálékkiegészítőket. A mentorálásra 4, 8 és 12 hónapos program választható, és online történik.