Fülakupunktúra

Mire jó a fülakupunktúra?

A fül a test egyik ún. mikrorendszere – azaz az egész szervezet térképszerűen kivetül az adott területre.  További mikrorendszerek többek között a fej, tenyér, talp, orr, szájüreg. A mikrorendszer adott pontjain keresztül a szervezet egészének működése befolyásolható.

A fület a hagyományos kínai orvoslás is használja, a fülakupunktúra európai meghonosítása pedig Nogier-nak köszönhető.

A fülön több mint 200 akupunktúrás pont található. Ezek ingerelhetők hagyományos akupunktúrás tűkkel, kis rajzszög-szerű – ún. tartós tűkkel-, elektromos árammal, masszázzsal, lézerrel, gyógynövénymagokkal, mágnessel.

A fülakupunktúrás pontok használhatók diagnózisra és terápiára is. Ha az adott ponthoz tartozó szerv egyensúlyzavarban van, a fülpont fájdalmassá válik – ezen alapul a pontok diagnosztikai szerepe. A pontok ingerlésével pedig ez az egyensúlyzavar helyreállítható.

A fülakupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmakat, segít a testsúly csökkentésében, a szenvedélybetegségek megállításában, a stressz oldásában.

Fogyókúra esetében a fülakupunktúrás kezelés lényegesen csökkenti az éhségérzetet, megszabadít a szenvedélyes kényszerevéstől. Mindezek mellett csökkenti a fogyókúra során fellépő idegfeszültséget, méregtelenítő hatása van, segít kiüríteni a felhalmozódott folyadékot a kötőszövetből és gyorsítja az anyagcserét is.

 A tartós tűvel végzett fülakupunktúrás kezelés hetente egyszer történik. A fülbe kis, 1-1,5 mm hosszúságú, egyszer használatos tűk kerülnek a megfelelő területekre, ezeket bőrszínű ragtapasz rögzíti.

A tűk a mindennapi életvitelt nem befolyásolják, lehet velük fürdeni, hajat mosni, nem zavarják az alvást sem.

A sikeres fogyókúrához az akupunktúra mellett elengedhetetlen a megfelelő étrend és a mozgás is.